21 Mayıs 2011 Cumartesi

Lambdaistanbul: Mesleği Elinden Alınan Eşcinsel Hakemin Hukuk Mücadelesini Desteklemeye Davetlisiniz


Türkiye Futbol Federasyonu 2009 yılında eşcinsel hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ı haksız yere hakemlikten men etti ve onun rızası dışında eşcinsel olduğu bilgisini basınla paylaştı.

O tarihten itibaren mesleğini icra edemediği için yaşadığı haksızlıklara karşı Federasyona karşı maddi ve manevi tazminat davası açarak hukuk mücadelesi başlatan Halil İbrahim’in yanındayız.

Davanın ikinci oturumu 31 Mayıs 2011 saat 10.40’ta Sarıyer Adliyesi 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek.

Cinsel yönelimimiz veya cinsiyet kimliğimiz işaret edilerek en sıradan yaşamsal haklardan mahrum bırakılabiliyoruz. Halil İbrahim bunu bir kader olarak kabullenmedi, kurulu düzenin değişmesi için ayağa kalktı.

Arkadaşımızı Türkiye’de toplumsal ve hukuksal pek çok değişimin önünü açacak bu hukuk mücadelesinde yalnız bırakmamak için herkesi Sarıyer Adliyesi’nde davayı takip etmeye davet ediyoruz.

Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği

Sarıyer Adliyesi’ne nasıl gelebilirsiniz?

- Taksim’den 25T Taksim – Sarıyer otobüsü saat 09.25te kalkıyor. Taksim’den metro ile son istasyon Darüşşafaka’ya gidip oradan da minibüse binmek bir diğer seçenek. Beşiktaş’tan minibüsle de gelebilirsiniz. Sarıyer – Büyükdere’de “Adliye” durağında ineceksiniz.

- Kadıköy’den gelecekler 9.15 vapuruna binip Beşiktaş’tan minibüs aktarması yapabilir ya da metrobüs ile Zincirlikuyu’ya geçip oradan da Sarıyer minibüsüne binebilir. Sarıyer – Büyükdere’de “Adliye” durağında ineceksiniz.

- Kabataş üzerinden ise 25E otobüsü ile de ulaşabilirsiniz. Sarıyer – Büyükdere’de “Adliye” durağında ineceksiniz. Ama aklınızda bulunsun, bu otobüs sahil yolundan gittiği için yol bir hayli uzayabilir.