30 Nisan 2011 Cumartesi

İzmir İl Özel İdaresi'nden Bile Bile Ruhsat

İzmir İl Özel İdaresi’nin maden ruhsatının süresinin dolduğunu bilmesine rağmen Altıntepe Altın ve Gümüş Madeni’ne izin verdiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı eteklerinde bulunan Arapdağı mevkiinde altın madeni işletme faaliyetinde bulunmayı planlayan Metro Altın Şirketi’nin altın, gümüş işletme ruhsat süresi 5 Ocak 2011 tarihinde sona erdi. Şirket bunun üzerine süre uzatımı talebinde bulundu.

İl Özel İdaresi ise şirkete 3 Aralık 2010 tahinde 2.sınıf gayrisıhhî müessese ruhsatı verdi. Bu durumda kurum, yaklaşık bir ay sonra ruhsat süresi dolacak madene açılma ruhsatı vermiş oldu.

Madencilik Faaliyetleri İzin Yönetmeliğinin ilgili maddesine göre, tüm tesisler için verilen izin süresi maden ruhsat süresi kadar. Bu durumda Enerji Bakanlığı Madencilik İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) tarafından maden ruhsatı uzatıldıktan sonra İl Özel İdaresi tarafından işyeri açma ve çalışma ruhsatı da uzatılacak.

“İL GENEL MECLİSİNİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan EDP İl Başkanı Arif Ali Cangı, İl Özel İdaresi’nin kararını “ciddiyetsizlik” olarak değerlendirdi, “Bu ciddiyetsizliğin sorumluları hakkında işlem yapılmalıdır. İzmir Valisi'ni ve İzmir İl Genel Meclisi'ni göreve çağırıyoruz” dedi.

Kaynak: Haberlink