4 Kasım 2010 Perşembe

'Göçmen avcıları hoşgelmediniz'

Mülteci ve Göçmenlerle Dayanışma Ağı ile Atina Göçmen Dayanışma Ağı, Yunanistan-Türkiye sınırına Acil Sınır Müdahale Ekiplerinin yerleştirilmesini protesto etti.

İSTANBUL- Avrupa Birliği ülkelerine gitmeye çalışan göçmenleri durdurmak için kurulan Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Birimi (Frontex), Acil Sınır Müdahale Ekipleri'ni Türkiye-Yunanistan sınırına yerleştireceğini açıkladı. Atina ve İstanbul Göçmen Dayanışma Ağları, Avrupa Dönem Sözcüsü Belçika'nın Beyoğlu'nda bulunan konsolosluğu önünde basın açıklaması yapacak Frontex'i protesto etti.

Konsolosluk önünde "Göçmen katili Frontex" yazılı pankart açan grup adına basın açıklamasını Nalan Sönmez okudu. Sönmez, 'Acil Sınır Müdahale Ekipleri' için, "Yeni bir hayata yolculuk etmeye çalışan savunmasız insanları engellemeyi amaçlayan, ölümcül silahlarla donatılmış bir askeri güçtür" dedi.

Bu ordunun 'acil önlemler' uygulayarak toplumu terörize etmeyi amaçladığını ve bu yüzden aslında topluma karşı bir tehdit oluşturduğunu söyleyen Sönmez, Yunanistan hükümetinin Sakozy ve Berlusconi'nin izinden giderek göçmenleri günah keçisi ilan ettiğini kaydetti.

Sönmez "Frontex'e karşı direniyoruz. Avrupa'daki ırkçılığın 'yeni düşmanına' karşı harekete geçen Avrupa militarizminin temsilcilerine direniyoruz" dedi.

Eylemde "Frontex'in göçmen avcıları buraya hoş gelmediniz", "Hepimiz göçmeniz" sloganları atıldı.

Alıntı: Yoksul Kul