14 Ekim 2010 Perşembe

Yetkililer Sorumluluklarını Yerine Getirmezse Halk Gerekeni Yapar

Dersim’de, Çevre ve Orman Müdürlüğü protesto edildi. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında Munzur Vadisi üzerinde yapılmak istenen baraj projeleriyle 10 yıldan bu yana elektrik üreten ve Munzur Vadisi Milli Parkı içinde yer alan Mercan HES’in kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılmamasını protesto edildi.

Burada açıklama yapan İHD Dersim Temsilcisi Avukat Barış Yıldırım, geçtiğimiz günlerde barajın sondaj çalışması için gelenlere gösterilen tepkiye değinerek, “Dersim sınırları içerisinde bundan böyle baraj ve HES yetkililerine karşı gösterilecek her reaksiyonun sorumlusu başta Çevre ve Orman Bakanlığı olmak üzere dersim Valiliği, kolluk kuvvetleri ve Çevre Orman Müdürlüğüdür. Biz bu barajların yasadışı yapılmak istendiğini kanıtladık. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar açıkça hukuk ihlalleri yapılarak baraj ve HES’ler yapılmaz” dedi.

“Yetkililer, kendilerine kanunlarla tanınmış bu yetkiyi yerine getirmedikleri sürece halk onların yerine bu görevleri yapacaktır” diyen Yıldırım, “Bundan sonra hiç kimse halkı niye taşkınlık yaptın, niye yolu trafiğe kapattın, niye sondaj makinelerine zarar verdin diye suçlamasın” diye konuştu. Açıklamanın ardından Avukat Barış Yıldırım, Munzur Vadisi Milli Parkı’na ilişkin yapılan yazışmaların örneklerini İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün kapısına yapıştırdı.

Açıklamaya EMEP İl Başkanı Hüseyin Tunç ile GYK Üyesi Mustafa Taşkale de katıldı.

Kaynak: Evrensel