16 Temmuz 2010 Cuma

Nükleer Karşıtları On Binlerce İmzayı Meclise Taşıdı

Akkuyu nükleer santral anlaşması onay için Meclis'te. Toplanan 170 bin imza BDP ve CHP'li milletvekillerine teslim edildi. Eylemciler milletvekillerinden seslerini Meclis kürsüsüne taşımalarını istedi

Nükleer karşıtları internet üzerinden yürüttükleri kampanyada toplanan 170 bin imzayı Meclis kapısı önünde Cumhuriyet Halk Partili (CHP) ve Barış ve Demokrasi Partili (BDP) milletvekillerine teslim etti.

Rusya'yla Akkuyu'da nükleer santral yapılması için imzalanan anlaşma onay için Meclis'e getirilirken, eylemciler iki partiden tepkilerini Meclis kürsüsüne taşımalarını istedi.

Geçen hafta Meclis kapısı önünde eylem yapan nükleer karşıtları polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Dün (13 Temmuz) imzaları teslim alan milletvekilleri CHP'den Ali Rıza Öztürk, Ali Oksal, İsa Gök, Ali İhsan Köktürk, Ali Koçal ve Ramazan Kerim Özkan ile BDP'den Şerafettin Halis ve Nezir Karataş.

Nükleer karşıtları, milletvekilleriyle görüşmelerinde şunları dile getirdi:

"Bu anlaşma Türkiye'yi bir çıkmaz sokağa sürükleyecektir. Yarın, Mersin'li olsun olmasın, milletvekillerinin oyları Türkiye'nin geleceğini şekillendirecektir. Yalnızca bizim değil, gelecek kuşakların da geleceği, güvenliği ve sağlığı ipotek altına alınıyor. Buradan bütün sağduyu sahibi milletvekillerine, bu çok tehlikeli, pahalı ve karanlık nükleer enerjiye hayır demeleri için çağrıda bulunuyoruz. Nükleer, kuzey komşumuza ne enerji bağımsızlığı getirdi, ne de Türkiye'ye getirmesi mümkün."

Kaynak: Bianet