5 Mart 2010 Cuma

LGBTT Örgütleri: AKP Kavaf'ı Disiplin Kuruluna Sevk Etsin!

Siyah Pembe Üçgen, MorEl Eskişehir ve Kaos GL üyeleri "Eşcinsellik hastalıktır ve tedavi edilmelidir" diyen AKP'li Bakan Kavaf'a tepkili: "Bakan LGBTT'leri hedef göstermeyi bıraksın, can güvenliğimiz ve haklarımız için çalışsın!"



LGBTT örgütlerinin temsilcileri, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Adalet ve Kalkınma Partili (AKP) Selma Aliye Kavaf'ın görevinin eşcinselleri hedef göstermek değil, haklarını korumak olduğunu söylediler. "Bakan yanılıyor, bizim eşitlik talebimiz var" dediler.

AKP'nin Kavaf'ı parti disiplin kuruluna sevk etmesini istediler.

bianet LGBTT örgütlerine Kavaf'ın Hürriyet gazetesine verdiği söyleşide eşcinsellikle ilgili yaptığı açıklamaları sordu.

Kavaf dün (7 Mart) "Ben eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk, bir hastalık olduğuna inanıyorum. Tedavi edilmesi gereken bir şey bence. Dolayısıyla eşcinsel evliliklere de olumlu bakmıyorum. Bakanlığımızda onlarla ilgili bir çalışma yok. Zaten bize iletilmiş bir talep de yok" demişti.

"İstifa etsin!"

Pelin Dutlu (MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu): Fütursuzluğuna şaşırıyoruz. Yaptığı işleri diziler üzerinden açıklamak, aile kurumuna yaklaşımının Kurtlar Vadisi üzerinden yapıyor olması... Hepsi korkunç açıklamalar.

Aile kurumu LGBTT'lerin tepesinde bir cendere gibi duruyor. Bakan da bunun üstünde tepinerek ayrımcılık yapıyor. Bu açıklamalar demokratik olduğunu iddia eden bir hükümetin de rahatsız olması gereken cinsten. Kavaf bakanlıktan istifa etmeli.

Remzi Altunpolat (Kaos GL): Kavaf bakan olduğu günden bu yana tam da bakanlığının adına uygun biçimde, tabi kadından sorumlu bakan olduğunu kimi zaman unutup salt aileden sorumlu bakanmış gibi heteroseksüel aileyi korumayı temel gaye belirlemiştir kendisine. Bu icraatlarıyla Kavaf, tam da mensubu olduğu AKP hükümetinin aileye, kadınlara ve eşcinsellere dair çarpık bakışının mümtaz bir temsilcisi olduğunu ortaya koymuştur.

En sevdiği dizi "Kurtlar Vadisi" olan Kavaf, heteroseksüel aileyi cansiperane korumalı ki şimdi ve gelecekte memleketimizi her türlü dâhili ve harici düşmana karşı savunacak milliyetçi-vatanperver Polat Alemdarlar türesin, din-iman telkin edebilecekleri itaatkâr bedenler boy atsın. Tabi bundan önce daha önce öğretmenlik de yapmış olan sayın bakan eşcinsellik hastalık mı değil mi bununla ilgili konuşmadan önce azıcık malumat sahibi olsun.

Elif Ceylan Özsoy (Siyah Pembe Üçgen): Aile ve Kadından sorumlu devlet bakanı sadece heteroseksüel kadınlar ve ailelerin bakanı olduğunu ilan etmiş oldu. Ayrımcılığı, nefret söylemini bizzat kendisi üreten bir Devlet Bakanının ülkesinde, eşcinseller tabii ki nefret suçları ve ayrımcılığın bin bir çeşidine maruz kalırlar.

Eşcinseller Kavaf gibi bakanların olduğu bir ülkede kendilerini güvende hissetmeyecekler. AKP Eşcinsel haklarına ilişkin AB'ye verdiği beyan ve taahhütlerde samimi ise, Kavaf'ı parti disiplin kuruluna sevk eder.

AKP'li politikacılar "tahlil, kan, hastalık" gibi tıbbi konuları bırakıp, işlerini yerine getirmeliler. Şimdiye kadar görmezden geldikleri eşcinsellere yönelik, yığınla görev ve sorumluluk parlamentoyu bekliyor. Eşcinsel ve transseksüel cinayetlerini önleme, heteroseksüeller ve eşcinseller arasındaki medeni hak ve kurumlar bakımından eşitsizliği gidermek gibi...(BÇ)